back

У енергетиків – свято, у Седнева – новий туристичний об’єкт

23-12-2015 | 16:49

22 грудня, з нагоди Дня енергетика та 20-річчя створення акціонерного товариства «Чернігівобленерго», у Седневі Чернігівського району та в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбулися урочисті заходи.

Відучора Седнівська ГЕС – не лише енергогенеруючий об’єкт, а й база для музею. В одній із споруд комплексу 1951 року побудови відкрито музей із понад 100 експонатів, найстаршому з яких 110 років. «Музей створено за два місяці, тому ще далеко не всі плани реалізовані, – розповідає голова правління акціонерного товариства «Чернігівобленерго» Володимир Ткач. – Тому анонсуємо розширення виставки та ще безліч цікавих експонатів».

У ході відкриття музею в стіну споруди було закладено капсулу з посланням наступним поколінням енергетиків, відкрити яку належить 2051 року. У заходах облдержадміністрацію представляв перший заступник голови Леонід Сахневич.

Опісля відкриття музею урочистості з нагоди Дня енергетика відбувалися у залі музично-драматичного театру. Крім дирекції, ветеранів галузі та колег, із вітальним словом до присутніх звернувся й голова облдержадміністрації Валерій Куліч: «Високоповажні друзі, шановні енергетики! Від щирого серця вітаю вас із професійним святом. Безумовно, від тієї роботи, яку ви виконуєте щодня, залежить світло в наших домівках. Це не порожні слова, адже коли зникає світло – людина одразу відчуває дискомфорт. Отже ваша робота дійсно вагома.

Наразі ситуація в галузі непроста. Виникають проблеми і з постачанням енергоносіїв, і з відключеннями, про які споживачі вже й забули, а вони знову відбувалися. Але Творець на те і дає нам випробування, щоб їх долати.

Я бажаю нам, Володимире Івановичу, нам з вами і Чернігівщині загалом, якомога швидше подолати всі непорозуміння та негаразди і разом іти до нових звершень. Зі святом Вас!»

Крім цього, голова ОДА Валерій Куліч вручив відзнаки з нагоди професійного свята.

За високий професіоналізм у роботі, багаторічну плідну працю та з нагоди Дня енергетика нагрудним знаком «Відмінник енергетики України» нагороджений директор технічний Шульженко Сергій Анатолійович та Дворковий Леонід Степанович – голова президії Ради старших енергетиків.

За багаторічну наполегливу працю, значні успіхи у виконанні виробничих завдань та з нагоди Дня енергетика Почесною грамотою Міністерства енергетики та вугільної промисловості України нагороджені:

Хроленко Олександр Іванович – електромонтер оперативно-виїзної бригади Бахмацького району електричних мереж;

Ісаченко Ірина Анатоліївна – технік сектору по роботі з побутовими споживачами Городнянського району електричних мереж;

Кравченко Сергій Іванович – майстер дільниці ТП і РП Прилуцького району електричних мереж.

За багаторічну наполегливу працю, значні успіхи у виконанні виробничих завдань та з нагоди Дня енергетика Грамотою Міністерства енергетики та вугільної промисловості України нагороджені:

Маліяд Олександр Дмитрович – майстер дільниці ТП і РП Варвинського району електричних мереж;

Лобода Володимир Федорович – електромонтер оперативно-виїзної бригади Корюківського району електричних мереж;

Козинець Віктор Михайлович – начальник служби підстанцій 35 кВ і вище Північних високовольтних електричних мереж.

За багаторічну наполегливу працю, значні успіхи у виконанні виробничих завдань та з нагоди Дня енергетика Подяка Міністра енергетики та вугільної промисловості України оголошена:

Бордовіцину Андрію Івановичу – виконуючому обов‘язки директора Прилуцького району електричних мереж;

Коломієць Ніні Борисівні – оператору електронно-обчислювальних та обчислювальних машин Бобровицького району електричних мереж;

Шматку Олександру Володимировичу – електромонтера з випробувань та вимірювань служби ізоляції та захисту від перенапруги Чернігівських міських електричних мереж;

Пархоменку Олексію Віталійовичу – диспетчеру оперативно-диспетчерської служби Ніжинського району електричних мереж;

Хмарській Наталії Іванівні – юрисконсульту Коропського району електричних мереж.

За вагомий особистий внесок у розвиток енергетичної галузі, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня енергетика Почесною грамотою Чернігівської обласної державної адміністрації нагороджено:

Король Марію Петрівну – інженера-контролера Ніжинського району електричних мереж;

Романченко Олександра Анастасійовича – директора Коропського району електричних мереж.

За вагомий особистий внесок у розвиток енергетичної галузі, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня енергетика оголошено Подяку Голови Чернігівської обласної державної адміністрації:

Басистому Олександру Миколайовичу – електрослюсару з ремонту устаткування розподільних пристроїв Срібнянського району електричних мереж;

Татарченку Ігорю Володимировичу – електромонтеру з експлуатації електролічильників Чернігівських міських електричних мереж;

Борисенко Валентині Василівні – контролеру енергонагляду Ріпкинського району електричних мереж;

Лоїстій Людмилі Василівні – інженеру групи договірної роботи Сосницького району електричних мереж;

Батюті Віктору Васильовичу – майстру ремонтно-будівельної групи Північних високовольтних електричних мереж.



Прес-служба облдержадміністрації