23-12-2015 | 09:43
За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у IІ кварталі поточного року середньостатистична сім’я області щомісячно витрачала на продукти харчування 2835 гривень. Частка витрат на харчування зросла до 58% сукупних витрат населення (торік – 55%). Добова вартість харчування одного жителя в середньому становила 49 гривень.
Найбільше грошей домогосподарства Чернігівщини витрачали на купівлю овочів та м’яса й м’ясопродуктів – 544 гривень та 536 гривень відповідно. На хліб і хлібопродукти витрачали 14%грошей, запланованих на їжу,на молоко, сир та яйця – 12%, олію та жири – 10%.
Порівняно з II кварталом 2014 року, споживання молока, молокопродуктів, масла та картоплі дещо збільшилося. Споживання риби і рибопродуктів, хліба і хлібних продуктів, м’яса, м’ясопродуктів та сала, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, навпаки, зменшилося.
Головне управління статистики в області