back

Промисловий комплекс області кількома цифрами

22-12-2015 | 10:04

У листопаді поточного року індекс промислового виробництва порівняно з попереднім місяцем становив 106,6%, а за підсумками січня-листопада зріс на відсотковий пункт. Разом з тим, майже досягнуто обсягів виробництва листопада минулого року.

До кінця року очікується, що індекс промислового виробництва становитиме 90,8%.

Значний вплив на загальний результат мала добувна промисловість, де через зменшення видобутку вуглеводнів обсяги виробництва скоротились на 17,9%.

У переробній промисловості при загальному зниженні індексу на 7,2%, значний приріст спостерігався у виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції.

У виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічної діяльності відбувся спад через зменшення випуску шпалер у зв’язку з обмеженістю експорту до Російської Федерації.

Втім, у порівнянні з початком року відбулося пожвавлення в машинобудуванні. Порівняно з жовтнем 2015 року обсяги зросли на 71,2%, а порівняно з листопадом минулого року – на 61,8%.

Перевищені минулорічні обсяги на підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (+1,4%). Цьому сприяло збільшення обсягів на підприємствах з виробництва олії та тваринних жирів, продуктів борошномельно-круп’яної та крохмальної промисловості, перероблення та консервування фруктів та овочів, молочних продуктів, м’яса та м’ясних продуктів, тютюнових виробів.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації