back

Урочистості з нагоди Дня працівника соціальної сфери

03-11-2011 | 16:09

3 листопада з нагоди Дня працівника соціальної сфери в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулися урочистості, в яких взяв участь голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Володимир Хоменко зазначив: „Професійне свято - це чудова нагода звернутися до всіх працівників соціальної сфери Чернігівщини зі словами глибокої поваги та вдячності за високу відповідальність і сумління в роботі, за щоденний трудовий подвиг.

Традиційно в Україні особливою повагою користуються люди, що обрали сенсом свого життя віддане служіння ближньому. Саме завдяки вашій щоденній праці створюється авторитет соціального працівника, який уважно і чуйно піклується про ветеранів та інвалідів, віддає тепло свого серця сиротам, опікується життям багатодітних та малозабезпечених сімей, прагне допомогти і підтримати кожного, хто опинився в скрутних життєвих обставинах. Не можна переоцінити важливість цієї роботи, адже за кожною адресою надання допомоги, кожним вашим підопічним – складні людські долі”.

Керівник області відзначив, що за двадцятирічну історію незалежності в Україні зроблено впевнені кроки по закладанню основоположних економічних та правових засад державної соціальної політики.

Запропоновані Президентом України Віктором Януковичем реформаційні перетворення в усіх сферах суспільного життя створюють умови щодо належного забезпечення гарантованих Конституцією України прав громадян у сфері праці та зайнятості, пенсій, підвищенні добробуту та покращенні соціального захисту.

На соціальну сферу покладено реалізацію масштабних соціальних проектів, започаткованих Главою держави, щодо боротьби з бідністю, забезпечення соціальних стандартів, які поетапно збільшуються, та наближення рівня життя українців до середньоєвропейського.

З метою вирішення проблем, пов'язаних із серйозними глобальними викликами, керівництвом держави проводиться курс, спрямований на поліпшення соціального клімату в країні, підвищення якості життя людей.

Лише в поточному році тричі збільшувались основні соціальні стандарти, насамперед, прожитковий мінімум, що трансформувалось у зростання всіх соціальних виплат. Збільшено розміри допомоги при народженні дитини, на дітей-інвалідів з малозабезпечених сімей. Додаткові пільги отримали і багатодітні сім'ї.

„Провідна роль у реалізації цих та інших державних пріоритетів належить соціальним працівникам, які щодня мають справу з вирішенням конкретних життєвих проблем мешканців області.

Саме від вашої професійності, високої фахової підготовки, чуйності і доброти залежить громадянський настрій, насамперед тих, кому найважче живеться у цьому світі, кому не обійтися без допомоги держави”, - наголосив Володимир Хоменко.

Керівник області оголосив Подяку Прем’єр-міністра України начальнику управління праці та соціального захисту населення Ніжинської райдержадміністрації Олександру Шевчуну та вручив відзнаки облдержадміністрації кращим працівникам і колективам соціальної сфери області.

Учасників урочистостей також привітали заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, Чернігівський міський голова Олександр Соколов.









Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації