back

Завершився Чернігівський міський конкурс «Вчимося жити на Землі»

16-12-2015 | 12:30

Завершився міський конкурс «Вчимося жити на Землі», який вже вдесяте провели Чернігівська обласна бібліотека для дітей ім. М.Островського, управління освіти Чернігівської міської ради, навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення Чернігівської області. Гасло цьогорічного конкурсу - попіл Чорнобиля стукає в наші серця.

До участі запрошено учнів шкіл міста.

За умовами конкурсу кожен з учасників взяв цікаве інтерв’ю у героїв-чорнобильців. Це люди різного віку, різних професій, але всі вони захищали в той час всю нашу країну, навіть все людство. Діти з своїми інтерв'юерами обговорили тему, як жити далі людству на нашій планеті – в гармонії і дружбі з природою, оточуючим світом.

Творчі роботи, представлені учасниками на конкурс, були напрочуд теплі, щирі, а відповіді чорнобильців відверті, з відтінками жалю і суму. Журі визначило 7 найкращих робіт учнів.

Переможці конкурсу разом з героями Чорнобиля, у яких вони брали інтер’ю, були урочисто нагороджені грамотами і сувенірами в обласному управлінні ДСНС. Учасників тепло привітали т.в.о. начальника УДСНС полковник служби цивільного захисту Дмитро Безкостий та начальник навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД полковник служби цивільного захисту Олександр Назін. На завершення заходу для ліквідаторів і переможців конкурсу було організовано цікаву екскурсію пожежно-технічною виставкою обласного управління ДСНС.

Департамент культури і туризму, національностей та релігій ОДА