back

Обговорено використання коштів державної підтримки у галузі тваринництва області

16-12-2015 | 11:28

Вчора, 15 грудня, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хоботня та фахівці Департаменту взяли участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питань реалізації порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва.

Провів нараду перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський. Він зазначив, що на сьогодні необхідно зробити перерозподіл невикористаних в регіонах лімітів, аби повністю використати суми передбачені на підтримку галузі тваринництва.

Організаційні заходи щодо реалізації зазначеного Порядку в області Департаментом проведені: інформацію доведено до суб’єктів господарювання області, які займаються тваринництвом, та оприлюднено на сайті. Також створено комісію з питань здійснення нарахування та виплати часткового відшкодування вартості об’єктів.

«Суб’єкти господарювання Чернігівщини, які могли б претендувати на отримання відшкодування, відмовилися через не відповідність вимогам Порядку», — відзвітував Сергій Хоботня.

Щодо постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів», то з виділених на Чернігівську область більше 13 мільйонів гривень використано — майже 12 мільйонів. Залишок становить буде повернуто до бюджету.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ОДА