back

У приміщенні Чернігівської ОДА встановлюють систему обліку входу-виходу

15-12-2015 | 19:08

Для контролю та обліку входу-виходу працівників і відвідувачів приміщення Чернігівської обласної державної адміністрації встановлюється турнікет. «Це вимога здорових норм безпеки, яка жодним чином не вплине на доступність орану влади для громадян», – пояснює голова ОДА Валерій Куліч.

Інформація про запровадження додаткових заходів безпеки органів державної влади з’являлася у ЗМІ Чернігівщини двічі протягом місяця. Першою була оприлюднена постанова Кабінету Міністрів України від 25 листопада № 971, яка затверджує перелік органів державної влади, що підлягають безоплатній охороні Національною гвардією. До цього переліку входить і приміщення Чернігівської ОДА.

Наступна хвиля публікацій стосувалася вже встановлення турнікету в приміщенні по вулиці Шевченка, 7 у Чернігові. Вже тоді прес-служба облдержадміністрації роз’яснила: «Турнікет встановлять не лише для посилення заходів безпеки, а й для обліку робочого часу працівників установи. Для цього персоналу будуть роздані спеціальні картки з індивідуальними чіпами… представники ЗМІ та відвідувачі облдержадміністрації безперешкодно зможуть пройти всередину, для цього біля турнікету постійно чергуватиме людина». Також прес-служба ОДА пообіцяла згодом оприлюднити детальнішу інформацію.

Тому сьогодні, коли монтаж турнікету перейшов у видиму для відвідувачів фазу, ми, для уникнення непорозумінь, подаємо позицію голови облдержадміністрації з цього приводу:

«Не варто забувати, що Чернігівська область межує з країною-агресором і тому є зоною підвищеної пильності за безпекою. По-друге, ОДА – орган державної влади, тому в обігу перебувають секретні документи. Це зобов’язує нас запроваджувати певні адекватні заходи безпеки. Це – безпека не лише працівників, а й відвідувачів. Запевняю, що це не стане перешкодою для доступності влади в області», – прокоментував Валерій Куліч.



Прес-служба облдержадміністрації