back

Латвійський досвід для українських аграріїв

15-12-2015 | 09:48

З 6 по 11 грудня 2015 року на запрошення Латвійського Центру сільських консультацій і освіти директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хоботня перебував з навчальним туром в Латвії.

Метою поїздки було ознайомлення з діяльністю Центру як головної структури системи дорадництва та освіти в сільському та лісовому господарстві, а також кращими практиками розвитку кооперативного руху в аграрній галузі Латвійської республіки.

Латвія, як країна що пройшла довгий шлях і на сьогодні є повноправним членом Європейського союзу, є гарним прикладом для України. Маючи багато спільного в історичному минулому Україна має змогу вчитися на досвіді латвійських колег.

В ході насиченої програми відбулося багато зустрічей. Значна їх частина відбулася в приміщеннях Центру та Міністерства землеробства Латвії, проте особливо цікавими були зустрічі безпосередньо на підприємствах. Це і молокопереробний завод молочного кооперативу “Straupe”, і найбільший зерновий кооператив “LATRAPS”, і молочна ферма з обладнаним комплексом виробництва біогазу пана Юріса Ціруліса, і навіть старовинна сімейна садиба Яунівінас в Рауні.

Делегація отримала дуже багато корисної практичної інформації, яку, на переконання Сергія Хоботні, Україна буде використовувати в своїх регіонах.

«У нас немає іншого шляху, як розвиватися, рухатися вперед, до кращого майбутнього використовуючи досвід наших балтійських партнерів та розвиваючи нашу співпрацю», - наголосив директор Департаменту.



Департамент агропромислового розвитку ОДА