back

Створення сприятливих умов для бізнес-середовища – одне з основних завдань місцевої влади

06-10-2011 | 08:48

Таку думку висловив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час проведення засідання виїзної розширеної Колегії у Корюківському районі, в рамках якого її учасники ознайомилися з роботою підприємств ТОВ „Переробне підприємство „Біомас” підприємства ТОВ „Цифрові рішення 3000” у с. Сядрине та ПАТ „Слов’янські шпалери – КФТП” у м. Корюківка.

ТОВ «Біомас» — підприємство, яке було створене рік тому на базі колишнього Сядринського льонозаводу.

Основними видами діяльності підприємства є добування та агломерація торфу; лісівництво та лісозаготівля; лісопильне та лісостругальне виробництво; виробництво дерев’яної тари та деревного вугілля.

Власної земельної ділянки ТОВ «Переробне підприємство “Біомас» немає. Земельна ділянка, де розміщені виробничі потужності, знаходиться в стадії розробки. Загальна площа виробничих приміщень - 9559,2 тис.м2.

На підприємстві працює 58 чоловік. Найближчим часом їх чисельність має зрости до 130.

Проведено капітальний ремонт адмінприміщення, ведеться ремонт гаража, складів. Освоєно 5100 тис. гривень інвестицій в основний капітал.

На підприємстві працює дві лінії. На першій виробляється обрізний пиломатеріал, який експортується у Литву. Планується налагодження експорту продукції у Німеччину та Польщу.

На другій лінії здійснюється реконструкція котельні із установкою спеціальних котлів для виробництва деревного вугілля, в яких можна використовувати відходи виробництва та подавати тепло як на виробництво, так і до житлового масиву.

ТОВ “Цифрові рішення 3000” отримало спеціальний дозвіл на користування надрами.













Під час відвідування ПАТ „Слов’янські шпалери – КФТП”, присутні оглянули виставкову залу, дизайнерську студію; дільницю випробувального друку; цех виготовлення друкувальних форм; хімічний цех; цех з виробництва вінілових шпалер; цеху з виробництва шпалер глибокого друку.

Підприємство є найбільшим в Україні виробником шпалер, продукція якого випускається під торговою маркою «Слов’янські шпалери», має заслужений авторитет на ринках країн СНД, Прибалтики, Польщі. Колекція дизайнів перевищує 1200 найменувань флізелінових, вінілових, акрилових, дуплексних, таких, що миються і гофрованих шпалер. Значна увага приділяється підприємством інноваційній діяльності.

За останні два роки впроваджено 4 нових технологічних процеси (гаряче тиснення, хімічне тиснення, новий дуплекс та дуплекс з блисківками) та відповідно освоєно 4 нових види продукції (шпалери).

З метою утримання лідерських позицій на ринку ПАТ «Слов’янські шпалери - КФТП» постійно оновлює основні виробничі фонди, особливо активну їх частину. Середньорічна залишкова вартість основних фондів становить близько 100 млн грн, коефіцієнт оновлення – 10-15% щороку.

Так в останні роки введено в експлуатацію нові шпалеродрукувальні машини. Всього за 2007-2009 роки в основне виробництво інвестовано близько 80 млн. гривень.

У 2010 році підприємством вкладено інвестицій в основний капітал в розмірі 23,2 млн.грн..

Протягом 2007 – 2011 років ПАТ «Слов’янські шпалери - КФТП» вдавалося підтримувати позитивну динаміку основних показників за рахунок збереження стійкого попиту на продукцію та раціонального завантаження виробничих потужностей.

Переважна частка продукції ПАТ «Слов’янські шпалери - КФТП» експортується (Росія, Польща, Болгарія, Турція, країни Балтії), за рахунок чого формується до 80% доходів підприємства.

Крім того, на ПАТ «Слов’янські шпалери - КФТП» значна увага приділяється соціальній сфері Корюківського району, за 2009-2010 роки надано благодійну допомогу районній лікарні, освітнім закладам, дитсадкам, міській раді (освітлення вулиць, ремонт доріг) на загальну на суму 5,8 млн. грн.

«На прикладі цих двох підприємств ми показали конкретні результати співпраці влади і бізнесу. Створюючи сприятливі умови для бізнес-середовища, місцева влада дає новий поштовх для розвитку району, для створення нових робочих місць, відродження села», - наголосив голова облдержадміністрації.















Прес-служба облдержадміністрації