back

Ведення агробізнесу в Україні: час великих перетворень

14-12-2015 | 13:39

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Костянтин Лубенцов взяв участь у VII Міжнародній конференції «Ведення агробізнесу в Україні: час глибоких перетворень», що відбулася 10 грудня у м. Києві.

Даний захід покликаний підвищити розуміння українських сільськогосподарських виробників про зовнішні та внутрішні фактори, які будуть впливати на їх діяльність в 2016 році, починаючи від кон'юнктури ринків аграрної продукції та сировини, і закінчуючи аграрною політикою, акумулювати досвід європейських країн з ефективного реформування агросектору та виявити тренди і перспективні напрямки виробництва на майбутні періоди.

Конференція, організована асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) та агенцією AgriEvent, складалася з 3-х сесій: «Ведення агробізнесу в Україні: час глибоких перетворень», «Український АПК – результати 2015 року: де ми будемо в 2016 році?» та «Нішеві напрямки агробізнесу».

Ключовими темами, які обговорювалися під час проведення сесій були:

- Сучасна агрополітика: між Сходом та Заходом;

- Як ефективно реформувати агросектор: досвід Польщі;

- Які податкові зміни очікувати агровиробникам;

- Аграрний сектор України: результати, тренди, ризики;

- Моніторинг клімату ведення аграрного бізнесу – німецький підхід та реалізація в Україні;

- Молочне скотарство: як залишитись прибутковим?;

- Льон олійний – можлива альтернатива ріпаку та соняшнику;

- Вирощування горіха – перспективна ніша в садівництві.

Цього року окрім традиційної тематики захід був спрямований на розширення та поглиблення інформації про виробництво нішевої продукції сільського господарства. Експерти аграрних ринків та власне виробники розповіли про перспективні напрямки нішевого рослинництва та тваринництва, їх особливості та технології, ефективність і прибутковість.

Конференція «Ведення агробізнесу в Україні» щороку об’єднує понад 1700 осіб - учасників процесу розвитку аграрної галузі з метою розвитку конструктивного діалогу між інвесторами, сільгоспви¬робниками, переробниками та урядовцями.

- Такий масштабний захід – це свого роду «поле можливостей», де керівники та власники українських сільськогосподарських компаній можуть поспілкуватися з експертами та професіоналами агробізнесу, налагодити нові контакти, взяти для опрацювання корисну інформацію , - зазначив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Костянтин Лубенцов.

За інформацією Департаменту АПР облдержадміністрації