back

Вшанування пам`яті жертв Корюківської трагедії

06-10-2011 | 10:08

Під час перебування у Корюківському районі голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, голови районних державних адміністрацій та районних рад поклали квіти до пам’ятника «Жертвам фашизму».

Як відомо, Корюківська трагедія 1943 року за своїми масштабами є найбільш кривавою у Другій світовій війні. З метою кращого увіковічення пам’яті майже 7 тисяч невинно убієнних нацистами Корюківці мирних міських жителів Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про заходи в зв’язку з 70-ми роковинами Корюківської трагедії».

За словами голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка, найближчим часом буде розроблено комплекс заходів, що пройдуть в області до цієї скорботної дати.

Серед основних – спорудження у місті Корюківка Меморіального комплексу пам`яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами, проведення Всеукраїнської наукової конференції, присвяченої партизанському руху в Україні у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, проведення у загальноосвітніх навчальних закладах, закладах культури, військових частинах уроків пам’яті, лекцій, бесід присвячених трагічним подіям березня 1943 року, облаштування міста Корюківка та багато інших робіт, які слід провести у короткий термін.

«Наш святий обов’язок — зробити все, щоб світ не забував про Корюківську трагедію, щоб таке ніколи й ніде не могло повторитися», - наголосив керівник області.











Прес-служба облдержадміністрації