back

Чернігівські книги здобули популярність на київській виставці

14-12-2015 | 09:50

13 грудня завершилася VІ Київська книжкова виставка «Книжкові контракти». Протягом 4 днів у столичному Українському домі діяв стенд «Книги Чернігівщини», де демонструвалися книги, видані протягом останніх років в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки, а також загалом зразки літератури, що виходила в області.

В експозиції стенду — книги, випущені видавництвами Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя, Чернігівського національного технологічного університету, «ПВК „Десна“», «Десна Поліграф», приватними видавцями Лисенко М.М. та Лозовий В.М. та іншими.

Свої книги представляли також чернігівські письменники Олена Конечна, Тетяна Пакалюк, Алла Сокол та Михась Ткач.

Олена Конечна, голова обласної організації Національної спілки письменників України, представила видання «Чернігівська Шевченкіана», яке стало лауреатом цьогорічного конкурсу «Краща книга України» у номінації «Моя країна».

Тетяна Пакалюк, член обласної організації спілки «Конгрес літераторів України», презентувала свою нову книгу «Егоїстка», присвячену  медикам, волонтерам, учасникам АТО.

Чернігівський стенд привернув увагу видавців та книгорозповсюджувачів з Києва та Львова, які висловили бажання налагодити співпрацю з суб’єктами видавничої справи Чернігівської області.

«Книги Чернігівщини» також чимало зацікавили і читачів. Особливою популярністю традиційно користувалася історична та краєзнавча література. На жаль, переважна більшість таких книг доступна виключно у бібліотеках та навчальних закладах області.

У рамках благодійної акції, що тривала під час виставки, чернігівська делегація передала літературу для дітей, які живуть у зоні АТО.

Окрім того представники Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації подарували видані на Чернігівщини книжки з аграрної та біологічної тематики Національній науковій сільськогосподарській бібліотеці та домовилися про передачу Національному музею історії України у Другій світовій війні тематичної літератури, випущеної за кошти обласного бюджету.






 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації