back

Сергій Биконя побував на відкритті молочного кооперативу у Кукшині

09-12-2015 | 12:19

У рамках проекту європейської комісії ПРООН, окрім створення регіонального ландшафтного парку «Ніжинський», від початку було заплановано створення двох кооперативів.

Один із них – молочний у Кукшині, Ніжинського району. Для нового підприємства вирішили використати приміщення колишнього дитячого садочка, яке тривалий час пустувало. У процесі підготовки будівлю перепланували, зробили ремонт. Але для повноцінного функціонування кооперативу цього замало.

Тож за підтримки єврокосімії планують придбати спеціальний автомобіль для збору молока у населення Кукшина й довколишніх сіл. Вже встановили спеціальне холодильне обладнання, яке забезпечить належне зберігання сировини. На перспективу планується замкнутий цикл виробництва – збір, переробка й пакетування екологічно-чистої ексклюзивної продукції місцевого виробництва.

На початковому етапі об’єми заготівлі сировини обмежаться п’ятистам літрами на день. Планують і продаж готової продукції.

Минулого тижня кооператив офіційно розпочав свою роботу. На відкриття завітали заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Биконя, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Хоботня, Директор Представництва ПРООН в Україні Янтомас Хіємстра.

Вони побажали аби все задумане здійснилося, а цей проект став чудовим прикладом того, що немає нічого неможливого для людей дієвих, небайдужих до свого краю і своїх земляків.

З нагоди відкриття кооперативу було проведено екскурсію та дегустацію першого продукту — сиру.



За матеріалами газети "Ніжинський вісник" та офіційного веб-сайту Ніжинської районної ради