back

Відбулося засідання робочої групи

04-10-2011 | 12:03

4 жовтня заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко провів засідання робочої групи з підготовки пропозицій на виконання Указу Президента України «Про заходи в зв’язку з 70-ми роковинами Корюківської трагедії».

Відкриваючи засідання Віктор Тканко відмітив, що цьому Указу передувала досить плідна співпраця громади міста, району і облдержадміністрації. Відзначення на державному рівні пам`яті жертв Корюківської трагедії 1943 року, яка за своїми масштабами є найбільш кривавою у Другій світовій війні, це не тільки важлива подія, а й відновлення історичної справедливості.

Серед основних заходів, які передбачені Указом Президента, є спорудження у місті Корюківка Меморіального комплексу пам`яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами, проведення Всеукраїнської наукової конференції, присвяченої партизанському руху в Україні у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, створення документального фільму про Корюківську трагедію, видання відповідної науково-документальної та науково-популярної літератури, здійснення дослідницької роботи з вивчення трагічних подій періоду фашистської окупації України у 1941—1944 роках, проведення у загальноосвітніх навчальних закладах, закладах культури, військових частинах уроків пам’яті, лекцій, бесід присвячених трагічним подіям березня 1943 року у місті Корюківка.

Учасники засідання отримали доручення підготувати пропозиції до відповідного проекту постанови Кабінету Міністрів України.







Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації