back

Про заходи у Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДОМ в області

07-12-2015 | 10:45

1 грудня – Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДОМ. В 1987-му році Джеймс В. Бунн і Томас Неттер, два співробітника з питань громадської інформації, що працювали в Глобальній програмі по боротьбі зі СНІДом при Всесвітній організації охорони здоров’я, запропонували ідею організації Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом . Ця ідея була підтримана. Дата проведення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом була встановлена на 1-е грудня і вперше відзначена в 1988-му році.

Без сумніву, більшість здорових молодих людей нечасто замислюються про таку глобальну проблему, як ВІЛ/СНІД, в той час як кожен повинен знати про це.

Тому, працівники міських, міськрайонних та районних організацій Товариства Червоного Хреста України провели ряд заходів з нагоди Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом.

Прилуцька міськрайонна організація провела молодіжно – просвітницьку акцію «Що зробиш якщо…» на вулицях міста: проводились міні – консультації, міні – опитування. Під час акції роздавались засоби індивідуального захисту та друкована продукція профілактичного спрямування. Ввечері відбулася «Свічкова хода» на честь пам’яті людей, які померли від цього страшного захворювання.

Працівники Коропської районної організації Товариства Червоного Хреста України провели бесіду у загальоосвітній школі з учнями 11 класу на тему: "Профілактика ВІЛ/СНІДу". Учнів було поінформовано про шляхи інфікування, як передається вірус, що є збудником, кого найчастіше вражає, перебіг хвороби та методи профілактики даного захворювання.

Ніжинська міська організація Товариства Червоного Хреста України на центральній площі міста провела акцію щодо профілактики ВІЛ/СНІДу та формування здорового способу життя. Розповсюджувались засоби індивідуального захисту (презервативи), наглядна література, брошурки.

Чернігівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України разом з працівниками Всеукраїнської мережі ЛЖВ на благодійному концерті під гаслом: «В ім’я життя» , присвяченому Всесвітньому дню боротьби зі Снідом в Чернівському обласному філармонійному центрі розповсюдили листівки, брошурки та засоби захисту.

Підвищення загальної культури людей, виховання, освіти підростаючого покоління, широкої інформованості населення з питань охорони здоров'я, формування здорового способу життя, безпечної поведінки молоді - ось основні напрями діяльності держави і суспільства з протидії цій складній медико-соціальної проблемі.

І якщо в такому напрямку буде формуватися суспільна свідомість то, зрештою, вдасться переламати і хід боротьби з цією важкою і небезпечною хворобою



Чернігівська обласна організація Товариство Червоного Хреста України