back

Віктор Тканко взяв участь у засіданні Ради ректорів вищих навчальних закладів

27-09-2011 | 12:50

27 вересня за участю заступника голови облдержадміністрації Віктора Тканка відбулося засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Чернігівської області.

Під час засідання Віктор Тканко поінформував присутніх про першочергові завдання системи вищої освіти в контексті Болонського процесу. Він зазначив, що головним завданням освітньої політики Чернігівщини є створення такої системи освіти, яка б відтворювала потреби регіону і держави та органічно вписувалася в міжнародну систему освіти, відображаючи її загальнолюдські потреби і інтереси.

«Якість сучасної освіти цілком залежить від поєднання у вищій школі навчального процесу, наукових досліджень та інновацій. Функції сучасного вищого навчального закладу – це не лише підготовка спеціалістів, а й організація наукової роботи»,- наголосив Віктор Тканко.

Він також акцентував увагу на необхідності створення системної роботи зі студентською молоддю, переходу на альтернативні види опалення, забезпечення зворотного зв’язку та піару ВНЗ.

Учасники засідання розглянули питання підготовки робочої зустрічі керівників вищих навчальних закладів з керівництвом КРУ в Чернігівській області. За результатами обговорення було прийнято рішення підготувати лист голові облдержадміністрації Володимиру Хоменку щодо сприяння такої зустрічі.

Також були обговорені заходи подальшої співпраці між органами державної влади, науковими організаціями та науково-педагогічними кадрами ВНЗ у напрямку соціально-економічних проблем регіону. Зокрема, було внесено пропозицію долучити і владу до ланцюга «ВУЗ-студент-підприємство», щоб студенти мали змогу проходити виробничу практику в державних установах.

Учасники засідання вирішили провести робочі зустрічі з керівництвом облдержадміністрації, міської виконавчої влади, роботодавцями щодо спільних дій з надання випускникам ВНЗ «першого робочого місця». Першу таку зустріч планується провести у лютому 2012 року.

Рада ректорів вищих навчальних закладів прийняла рішення проводити свої чергові засідання на базі ВНЗ.





Управління у справах преси та
інформації облдержадміністрації