back

Облдержадміністрація робитиме все можливе, аби кожна дитина відчувала турботу держави, — Леонід Сахневич

04-12-2015 | 12:30

Про проблеми маленьких жителів області говорили сьогодні на засіданні координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації. Захід відбувся у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Учасники обговорення розповіли про заходи, що здійснюються різними державними органами щодо профілактики насильства у родині, а також зазначили про їх подальші дії у разі виявлення таких ситуації.

Варто зазначити, що результат роботи кожного відомства таки відчутний. Свідченням цього є зменшення кількості випадків насильства щодо дітей.

Мова також йшла і про підтримку належних умов перебування дітей в Прилуцькому обласному будинку дитини «Надія».

В обговоренні, окрім представників профільних структур та громадськості, взяв участь і перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

На превеликий жаль, явище домашнього насильства залишається досить поширеним в українському суспільстві. І найбільшу шкоду воно наносить саме дітям, — зазначив Леонід Сахневич. — Ми маємо велику кількість прикладів, коли батьки ігнорують потреби дитини, чинять протиправні дії. Свідченням цього є трагічні події, які сталися в Щорському, Менському, Куликівському районах області.

Перший заступник голови ОДА зауважив, що облдержадміністрація робитиме все можливе, аби кожна дитина була у безпеці та відчувала турботу держави.

Підсумком наради стало винесення ряду важливих рішень, що допоможуть покращити роботу у сфері попередження насильства у родині.

Зокрема, відкриття додаткових «гарячих ліній» та «телефонів довіри».



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації