back

На порядку денному — розвиток молочної галузі області

04-12-2015 | 10:00

Чернігівська обласна державна адміністрація шукає шляхи розвитку молочної галузі в регіоні.

Днями перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич провів робочу зустріч з керівництвом ДП «Мілкіленд – Україна». До обговорення також долучився директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хоботня.

Нагадаємо, в області працює 3 молокопереробні підприємства, які входять до складу ДП «Мілкіленд – Україна», це – ПАТ «Чернігівський молокозавод», Філія «Менський сир» ППКФ «Прометей» та Філія «Ніжинський міськмолзавод» ДП «Аромат».

У ході зустрічі представники ДП «Мілкіленд-Україна» поділилилися стратегією розвитку компанії, пріоритетами якої є пошук нових ринків збуту, збереження трудових колективів, погашення заборгованості перед постачальниками молочної сировини тощо.

Питання заборгованості за здану молочну сировину на сьогоднішній день не просто актуальним, а життєво важливим. Воно звучить з уст майже кожного селянина, адже кошти, які отримують люди за молоко, для декого є чи не єдиним джерелом доходу.

Одним із негативних факторів, що не дозволяє вчасно розраховуватися з сільськогосподарськими товаровиробниками за здане ними молоко є недобросовісна політика торгівельних мереж. Представники компанії запевняють, що налаштовані на розв’язання даних проблем через профільну асоціацію.

Не менш важливим в такій ситуації залишається питання стабілізації поголів’я корів. Люди не хочуть тримати худобу, бо їм це не вигідно. А якщо не збережемо тварин, то не матимемо перспектив у майбутньому, —зазначив Леонід Сахневич.

На зустрічі сторони обговорювали також питання врегулювання цінової ситуації на молоко та молочну продукцію, сприяння стабільному і безперебійному забезпеченню потреби внутрішнього ринку молочними продуктами та інше.

Окремо мова йшла про можливість забезпечення якісним молоком та молочними продуктами інтернатів, шкіл області, тим самим популяризуючи здоровий спосіб життя та підвищення рівня споживання молока серед дітей.

Подальша співпраця між обласною владою та бізнесом сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості учасників ринку молока і молочних продуктів та допоможе знайти компроміс для досягнення нашої головної мети — захищати людей та їхні інтереси, — наголосив на завершення перший заступник голови ОДА.

Довідково: Дочірнє підприємство «Мілкіленд – Україна» входить до Корпорації «Мілкіленд» і є одним з провідних виробників та експортерів молочної продукції на території Україні, щорічно переробляючи понад 420 тисяч тонн молока.

До складу ДП «Мілкіленд – Україна» входить 10 молокозаводів, які розташовані на території шести областей України і виробляють практично весь асортимент молочної продукції (продукція з незбираного молока, сири сичужні, масло вершкове, молоко і вершки сухі) під брендами «Добряна» і «Коляда».

За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації