back

Служба автомобільних доріг закликає водіїв підготувати автотранспорт до зими

03-12-2015 | 17:08

Шановні автомобілісти!

Несприятливі погодні умови зимового періоду ускладнюють рух автотранспорту, що призводить до створення аварійних ситуацій на дорогах.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області нагадує водіям про особливості експлуатації транспортних засобів взимку. Адже саме погода та відсутність на автомобілях необхідного облаштування для експлуатації їх в зимовий період стає причиною значної кількості надзвичайних ситуацій на дорозі, а також ускладнює утримання доріг.

Статистика доводить, що у холодну пору року найчастіше причиною ДТП стають неукомплектовані вантажівки та значне їх перевантаження.

Дорожники області закликають водіїв у дні несприятливих погодних умов утримуватись від поїздок на далекі відстані. За гострої необхідності руху – користуватися зимовими шинами, упорами противідкатними та ланцюгами протиковзання на колесах. Автомобілі варто укомплектовувати тросом та лопатами.

Під час руху на автодорозі необхідно дотримуватись безпечного швидкісного режиму руху, бути уважними, обережними та взаємоввічливими.

При виникненні надзвичайних ситуацій на дорогах загального користування Чернігівської області відразу повідомляти оператора диспетчерської служби за тел: (0462) 661-893 та, по можливості, не продовжувати рух по цій ділянці дороги, аби дати можливість проїхати техніці для розчищення й обробки ділянки. Тимчасово можна зупинитися на ділянках відстою транспортних засобів.