back

Відкрито мостовий перехід через р.Удай автомобільної дороги Прилуки-Срібне-Обухове

30-09-2011 | 09:12

29 вересня відбулася подія, якої давно чекали жителі Варвинського району – відкрито мостовий перехід через р.Удай автомобільної дороги Прилуки-Срібне-Обухове. Це єдиний міст, який забезпечує транспортний зв'язок жителів південних територій з іншими районами та обласним центром.

У 2008 році мостовий перехід було демонтовано як аварійний і за урядовим розпорядженням включено до переліку об’єктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг державного і місцевого значення, але через брак коштів міст залишався недобудованим. Протяжність об’їзду складала близько 40 кілометрів, що надзвичайно ускладнювало транспортне сполучення.

І лише завдяки консолідації зусиль обласного, районного керівництва та підтримки народного депутата України Ігоря Рибакова 2011-й рік став вирішальним у розв’язанні цього питання. Загальна кошторисна вартість робіт склала 28 мільйонів гривень.

Участь у відкритті об’єкту взяли голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, народний депутат України, голова депутатської групи „Реформи заради майбутнього” у Верховній Раді України Ігор Рибаков, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець, керівники району, депутати обласної ради.

Вітаючи жителів району з довгоочікуваною подією, народний депутат України Ігор Рибаков, за сприяння якого з державного бюджету були виділені необхідні кошти для ремонту мостового переходу, подякував за співпрацю обласному та районному керівництву та зазначив, що і надалі допомагатиме жителям Варвинщини у вирішенні проблем.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко назвав відкриття мосту гідним продовженням низки добрих справ на ознаменування 20-річчя Незалежності України, та зауважив, що ця подія – реальний результат спільної злагодженої роботи обласної та районної державних адміністрацій, депутатського корпусу, органів місцевого самоврядування, проектантів, замовників та підрядних організацій.

Він подякував усім, чиїми зусиллями та сумлінною працею створено умови для того, щоб місцеві жителі могли користуватися оновленим мостовим переходом, за їх внесок у розбудову інфраструктури Чернігівщини та закликав усіх до подальшої консолідації для покращення життя.

Обряд освячення мосту провів настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці смт Варва протоієрей Георгій.



















Прес-служба облдержадміністрації