back

Сьогодні Валерій Куліч працював у складі президії обласної ради

02-12-2015 | 18:41

Сьогодні, 2 грудня, відбулося продовження засідання першої сесії Чернігівської обласної ради VII скликання. Головні питання порядку денного – обрання заступника голови ради і утворення постійних комісій. Зі своїми завданнями депутати впоралися практично у повному обсязі.

За поданням голови Чернігівської обласної ради Ігоря Вдовенка, сорока двома голосами проти тринадцяти заступником голови обрано представника «Аграрної партії України» Арсена Дідура.

Обранню передувала довга дискусія про доцільність посади загалом та стосовно конкретного запропонованого кандидата. Однак після того, як в обговорення вступили члени президії, зокрема, Валерій Куліч, справа рушила швидше і повернулася в конструктивне русло, що дало змогу здійснити процес таємного голосування за подану кандидатуру.

Другий пункт порядку денного – «Про збереження середньої заробітної плати за депутатом обласної ради шостого скликання Звєрєвим М.В.» – не знайшло підтримки.

Після цього депутати обласної ради розглядали питання «Про утворення та обрання постійних комісій». За результатами голосування, комісію з питань економічного розвитку очолив депутат від ВО «Батьківщина» Дмитро Іванов, комісію з бюджету й фінансів – депутат від «БПП «Солідарність» – Сергій Сергієнко.

Головою комісії з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування та децентралізації обрано депутата від «Нашого краю» Ірину Грозенко, депутат від «БПП «Солідарність» Григорій Божок очолив комісію з питань регламенту, депутатської етики й протидії корупції.

Головою постійної комісії з питань комунальної власності став депутат від «Опозиційного блоку» Анатолій Мельник. Комісію з питань агропромислового комплексу очолив Віктор Кияновський від «Аграрної партії».

Комісія з питань ЖКГ, транспорту та інфраструктури працюватиме під головуванням Андрія Прокопенка від «Нашого краю». Комісію з питань охорони здоров’я, соціального захисту і в справах АТО очолив депутат від «БПП «Солідарність» Микола Дейкун. Комісію з питань сім’ї, молоді, спорту і туризму очолюватиме депутат від «Нашого краю» Григорій Данько.

Голову комісії з освіти і культури на сьогоднішньому засіданні не обрано, тому питання перенесене на наступну сесію.

Крім того, були прийняті проекти рішень «Про Положення про постійні комісії обласної ради», «Про утворення президії обласної ради», «Про Положення про президію обласної ради».

Детальніше про перебіг та рішення першої сесії Чернігівської обласної ради VII скликання дізнавайтеся з офіційного сайту органу місцевого самоврядування.



Прес-служба облдержадміністрації