back

У Чернігові відкрили пам’ятну дошку Софії Русової

29-09-2011 | 15:16

29 вересня у Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г. Шевченка відбулося відкриття пам’ятної дошки (барельєфа) Софії Русової. В урочистостях взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський, ректор Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка Микола Носко, скульптор, автор цієї меморіальної дошки Михайло Белень, лауреати обласної премії імені Софії Русової минулих років, представники вищих навчальних закладів області, учасники традиційних педагогічних читань, студентська молодь та громадськість.

Захід відкрився виступом народного артисту України Василя Нечепи, який виконав твір «Як іду в дорогу я». Звертаючись до присутніх Віктор Тканко наголосив, що серед визначних постатей кінця ХІХ початку ХХ століття Чернігівщини чільне місце належить фундаторці українського жіночого руху, визначному педагогу, активній громадській діячці – Софії Русовій.

„Ми шануємо її внесок у розвиток педагогічної науки та роль у створенні національної системи освіти. Її ідеї актуальні й нині, саме тому чимало навчальних закладів в Україні і, зокрема, на Чернігівщині носять ім’я відомої діячки. Колективи цих навчальних закладів та учнівська молодь підтримують зв'язок з нащадками Софії Федорівни”, - зазначив він.

Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка і від себе особисто Віктор Тканко привітав усіх присутніх з Днем працівника освіти та побажав щастя, здоров’я і нових здобутків на благо рідної Чернігівщини.

Студенти педагогічного університету поклали квіти до меморіальної дошки під супровід твору у виконанні юних бандуристів.





Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації