back

Тимчасова робоча група розглянула питання оптимізації Чернігівської обласної лікарні

29-09-2011 | 08:44

28 вересня в облдержадміністрації відбулося засідання тимчасової робочої групи Регіонального комітету з економічних реформ з питань розвитку гуманітарної сфери, яке провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

Відкриваючи засідання він наголосив, що основною метою медичної реформи є поліпшення здоров’я населення, профілактика захворювань, забезпечення рівного й справедливого доступу всіх громадян до медичних послуг належної якості. Медична реформа зараз відпрацьовується у трьох областях та місті Києві. На прикладі пілотних регіонів деталі реформування будуть відпрацьовані експериментальним шляхом.

«Нам необхідно опрацьовувати перспективні ідеї з урахуванням особливостей нашої області при проведенні реформи»,- додав Віктор Тканко.

Учасники засідання розглянули і обговорили питання стану оптимізації та надання високоякісної медичної допомоги на прикладі Чернігівської обласної лікарні. Зокрема, йшлося про ефективне використання кадрового, матеріального, соціального ресурсів, ліжкового фонду лікарні. Також наголошувалося на необхідності створення паспорту модернізації лікувального закладу.

Пропозиції, які виникали під час обговорення будуть враховані при створенні центру якісної медичної допомоги третинного рівня.



Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації