back

Піклуватися про кожну дитину

28-09-2011 | 14:02

30 вересня в Україні відзначається День усиновлення.

Сьогодні, під час зустрічі з усиновителями, прийомними батьками, батьками-вихователями, опікунами, піклувальниками, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко назвав символічним те, що День усиновлення збігається у часі з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Адже ці святі імена уособлюють найкращі людські почуття та моральні чесноти, які виявляють люди, приймаючи в родину дітей, що за різних життєвих обставин втратили свою сім’ю.

Історії прийомних родин – складні і неповторні. Проте, зазначив керівник області, всіх їх об’єднує спільне покликання – великою самовідданою Любов’ю зігрівати у своїх родинах малюків, обділених батьківською ласкою, оточити їх родинним теплом, давати їм Надію на щасливе майбутнє, вселяти у зболені дитячі серця Віру в життя.

«Кожного дня все більше і більше українських сімей відкривають свої серця і двері осель для дітей, які потребують допомоги, розуміння і підтримки.

Як наголошував Президент України Віктор Федорович Янукович, підтримка дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімей, де вони виховуються, є святим обов’язком держави», - підкреслив Володимир Хоменко.

Принагідно він адресував слова подяки працівникам служби у справах дітей та всіх установ, які опікуються знедоленими дітьми.

«Ваша робота потребує особливого дару співчуття та великої відповідальності. Від вашої уваги, чуйності, щоденних зусиль залежить успішність реалізації державної політики у сфері розвитку сімейних форм виховання дітей та їх подальша щаслива доля», - зауважив очільник області.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у реалізацію державної політики стосовно законних прав та інтересів дітей, а також з нагоди свята Володимир Хоменко вручив відзнаки облдержадміністрації.























Прес-служба облдержадміністрації