back

Особливості та порядок заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік обговорили учасники навчання

27-03-2012 | 18:05

27 березня пройшло навчання керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, працівників апарату облдержадміністрації, яке провів заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець.

В ході навчань представники юридичного відділу облдержадміністрації в режимі діалогу ознайомили присутніх з основними засадами діючого законодавства у сфері запобігання і протидії корупції та детально роз’яснили порядок заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік, яку відповідно до ст. 12 Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції” особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в тому числі державні службовці, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби).

Особливу увагу присутніх заступник начальника юридичного відділу ОДА Наталія Мужикова звернула на те, що згідно ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, неподання або несвоєчасне подання декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, передбаченої Законом України “Про засади запобігання і протидії корупції” тягне за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Серед іншого вона, зокрема, зазначила, що згідно з рішенням Конституційного Суду України від 13.03.2012 №6-рп відомості про фінансові зобов’язання необхідно подавати лише в 2013 році (за 2012 рік). «Таким чином, витрати, які ми мали в 2011 році зазначати у Декларації не потрібно», - наголосила Наталія Мужикова.

Підсумовуючи сказане, заступник голови – керівник апарату Микола Стрілець закликав присутніх серйозно і відповідально підійти до заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік та вчасно подати її за місцем роботи (служби).











Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації