back

Ухвалені закони з децентралізації дозволять покращити надання державних сервісів для громадян

30-11-2015 | 16:26

Ухвалені Парламентом України урядові закони щодо децентралізації дозволять спростити механізм надання державою сервісів і послуг для громадян України та дадуть додатковий ресурс органам місцевого самоврядування, - підкреслив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у Верховній Раді України у четвер, 26 листопада.

Глава Уряду висловив вдячність Парламенту за «надзвичайно конструктивну роботу з прийняття законів щодо децентралізації і передачі повноважень органам місцевого самоврядування».

«Це дасть додатковий ресурс органам місцевого самоврядування, і в першу чергу дасть можливість людям не стояти в чергах, не їздити з району до обласного центру, не платити хабарі, а швидко і оперативно отримати потрібну довідку чи дозвіл», - наголосив Арсеній Яценюк.

Зокрема, закони передбачають повну відмову Міністерства юстиції України від функцій реєстрації майна та нерухомості, передачу повноважень і грошей на місця, подальше запровадження електронних сервісів і, найголовніше, створення конкуренції в сфері реєстрації.


За повідомленням Департаменту
інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ