back

Вшанували пам’ять жертв голодоморів у селі Іванівка Чернігівського району

28-11-2015 | 14:37

Традиційно в останню суботу листопада вся країна вшановує пам’ять мільйонів українців, які загинули від голодоморів.

28 листопада біля пам’ятного Хреста жертвам Голодомору 1932-1933-х років у селі Іванівка Чернігівського району зібралися представники обласної та Чернігівської районної державних адміністрацій, обласної та Чернігівської районної рад, органів місцевого самоврядування, установ та організацій району, місцевої громади. У меморіальному заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, голова обласної ради Ігор Вдовенко, голова Чернігівської райдержадміністрації Володимир Корж, голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко.

Леонід Сахневич, звертаючись до присутніх, зазначив, що цілеспрямоване знищення українського народу тоталітарним режимом радянської держави є однією з найбільших гуманітарних катастроф в історії не лише України, а й усього людства. Він говорив про неосяжну трагедію українського села, яка не оминула й Іванівку.

Є офіційне підтвердження, що в нашій області померли від голоду майже 37 тисяч чоловіків, жінок, дітей. Тільки Чернігівський район втратив близько п'яти тисяч мешканців, з них у селі Іванівці 141 особу – і це лише за один 33-тій рік, – зазначив перший заступник голови ОДА.

Також Леонід Сахневич акцентував увагу, що сьогодні, поступово долаючи комуністичну ідеологію, українці відроджують свою національну свідомість, відстоюють право на суверенітет та європейський вибір своєї держави.

На заході були озвучені вражаючі факти про Голодомор. Говорили також про Людей Правди, завдяки яким весь світ дізнався про цю трагедію.

У знак пам’яті про мільйони українців, які загинули мученицькою голодною смертю, та в пам'ять про українські села та хутори, які щезли з лиця землі після страшного голоду, учасники меморіального заходу поклали квіти до пам’ятного Хреста, а також встановили лампадки.

Пам'ять жертв голодоморів вшанували хвилиною мовчання.

Настоятель Свято-Покровської церкви села Іванівка отець Георгій відправив заупокійну літію.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації