back

Новообрані голови сільських та селищних рад пройшли навчання

27-11-2015 | 16:00

Цього тижня в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій проходили навчання новообрані очільники територіальних громад.

Вони ознайомилися з правовими засадами діяльності органів місцевого самоврядування; змінами до Конституції України в частині децентралізації; положеннями сучасного антикорупційного законодавства; процедурою об’єднання територіальних громад та багатьма іншими питаннями.

Керівники територіальних громад взяли участь і в «круглому столі», під час якого розглянули повноваження органів місцевого самоврядування у забезпеченні громадського порядку, дотриманні правил пожежної, техногенної безпеки та дорожнього руху в територіальній громаді.

Також було проаналізовано дотримання пожежної безпеки в області за десять місяців цього року, розглянуто питання навчання у сфері цивільного захисту та проведення тренувань на території громади.

У результаті занять учасники навчання отримали корисну та цікаву інформацію, яка обов’язково стане у пригоді в процесі подальшої діяльності.

За повідомленням Навчально-методичного центру цивільного захисту
та безпеки життєдіяльності Чернігівської області