back

Відбулося засідання Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів у Чернігівській області

27-09-2011 | 14:23

27 вересня в обласній державній адміністрації відбулося чергове засідання Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів у Чернігівській області за участю заступника голови облдержадміністрації Наталії Білоус та голови Постійної комісії Чернігівської обласної ради з питань охорони здоров’я та захисту населення від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Валерія Зуба.

Під час засідання його учасники розглянули питання доцільності надання дозволу на право користування пільгами з оподаткування Чернігівській обласній організації Українського товариства глухих.

На сьогодні до складу вищевказаної організації входить 6 територіальних організацій: Бахмацька, Козелецька, Ніжинська, Новгород-Сіверська, Прилуцька, Чернігівська, які налічують 1670 інвалідів зі слуху.

Обласною організацією УТОГ постійно надається допомога інвалідам у вирішенні питань спілкування, отримання освіти і працевлаштування, тобто допомагає інваліду адаптуватися у суспільстві, надаючи йому можливість самостійно покращити своє матеріальне становище та становище своєї родини. Так, протягом минулого року було надано допомогу більше ніж по 4000 зверненням у вирішенні соціально-побутових питань.

В обласному Будинку культури глухих постійно проводиться інформаційно-роз'яснювальна і культмасова робота. Кожного року проводяться масштабні заходи, такі як вечори до Дня створення УТОГ, до Міжнародного дня глухих, Міжнародного дня інвалідів, обласні конкурси юного перекладача тощо.

Утримання приміщень територіальних організацій і обласного Будинку культури здійснюється за рахунок коштів, отриманих від здачі вільної площі в оренду та спонсорської допомоги. Державна підтримка у вигляді пільг з оподаткування дає можливість обласній організації фінансувати заходи із соціального захисту інвалідів та утримувати інфраструктуру, яка безпосередньо обслуговує інвалідів. У 2010 році сума отриманих пільг склала 52,3 тис. грн., а за І півріччя 2011 року – 27,3 тис. грн.

За результатами проведеного засідання було вирішено надати дозвіл на право користування пільгами з оподаткування вищевказаній організації, що дасть змогу і в подальшому спрямовувати вивільнені кошти на соціальні потреби інвалідів зі слуху.