back

Голова облдержадміністрації взяв участь у засіданні Колегії Державного Агентства водних ресурсів України

27-09-2011 | 10:58

27 вересня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у засіданні Колегії державного Агентства водних ресурсів України, на якому розглянуто шляхи удосконалення управління водними ресурсами за басейновим принципом.

Виступаючи перед учасниками засідання, Володимир Хоменко, зокрема, зазначив, що проблема забезпечення водними ресурсами останнім часом набула особливої актуальності.

Чернігівщина багата на водні об’єкти і займає шосте місце серед областей України по їх кількості. В цілому на території області налічується 1570 річок різної довжини, у тому числі дві великі – Дніпро та Десна.

Розвинена річкова мережа Чернігівщини, наявність великої кількості боліт, стариць, особливо у придеснянських районах, зумовило потребу у розвитку водного господарства, проведенні меліоративних робіт та заходів по захисту від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь.

Також голова облдержадміністрації зупинився на питанні ефективного використання осушених земель в контексті підвищення інтенсивності обробки усіх сільськогосподарських угідь, зауваживши, що підвищення рівня потенційної та економічної родючості ґрунтів є стратегічним напрямком щодо інтенсифікації землеробства, удосконалення і зміцнення кормової бази тваринництва.

За його словами, на часі – потреба створення захисних лісонасаджень в агро ландшафтах. В результаті впровадження системи заходів, спрямованих на охорону навколишнього природного середовища, подолання основних дестабілізуючих факторів екологічної ситуації – ерозії ґрунтів та виснаження річок, повинна збільшитися і лісистість нашої області.

«Виконання передбачених заходів сприятиме більш ефективному використанню земель водного фонду шляхом будівництва гідротехнічних, інших водогосподарських споруд і каналів, поліпшення екологічного стану річок та водойм і, як наслідок, покращення життя наших людей.

Для розв’язання основних проблем водного господарства необхідна консолідація сил та виконання намічених заходів не тільки водогосподарськими організаціями Державного агентства водних ресурсів України, а й інших галузей – промисловості, комунального, сільського та рибного господарств», - наголосив керівник області.

Прес-служба облдержадміністрації