back

Фотодокументальна виставка про події, що змінили українців

23-11-2015 | 15:04

Відповідно до Указу Президента України від 9 листопада 2015 року «Про відзначення в 2015 році Дня Гідності та Свободи» у приміщенні Державного архіву Чернігівської області 20 листопада розгорнуто фотодокументальну виставку «До Дня Гідності та Свободи».

У перший день експонування виставки її відвідала студентська молодь. Спілкуючись із студентами, заступник директора Держархіву області Наталія Лобанова наголосила на тому, що документи, презентовані на виставці, відтворюють історичні події, що змінили історичний вектор розвитку всієї України. Хронологічно вони охоплюють період з кінця 2004 року, коли внаслідок фальсифікації результатів виборів Президента України розпочався Всеукраїнський політичний страйк, більше відомий як Помаранчева революція, по 9 листопада 2015 року, коли вийшов Указ Президента України «Про відзначення в 2015 році Дня Гідності та Свободи».

Документи розповідають про революційні події, що відбулися в місті Чернігові – чернігівський Майдан, заходи під гаслом «Я обираю ЄС!», а також нагадують про звитягу учасників АТО.

Виставка буде експонуватися до 3 грудня.



За інформацією Державного архіву області