back

Про співробітництво у сфері туризму спілкувалися в міськраді учасники V Міжнародного інвестиційного форуму

23-09-2011 | 18:43

V Міжнародний інвестиційний форум проведено в Чернігові 23 вересня.

Серед учасників Форуму були керівники дипломатичних та торговельно-економічних місій іноземних країн, представники міжнародних організацій, іноземні інвестори.

У приміщенні Чернігівської міської ради працювала секція, де обговорювалися питання співробітництва у сфері туризму під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Тканка. Він, зокрема, наголосив, що Чернігівщина має надзвичайно багату історико-культурну спадщину, рекреаційний потенціал, які слід максимально використовувати для розвитку туризму.

Всі учасники секційного засідання зійшлися на думці, що інвестування такого перспективного напрямку як туризм це насправді вигідні капіталовкладення.

Так, заступник начальника управління стратегічного розвитку міста та туризму міської ради Юрій Ткач навів приклад, що деякі країни отримують до 70% своїх доходів тільки від туристичної галузі.

На засіданні було представлено кілька оригінальних проектів у цій сфері, які можуть як зацікавити потенційних інвесторів, так і привабити в область туристів. За словами В.Тканка, на сьогодні є люди, вже готові вкладати кошти в розбудову чернігівського Дитинця. Він акцентував увагу, що в недалекому майбутньому Україна, а разом і Чернігівщина, може розраховувати на китайських туристів.

Учасники й гості заходу мали можливість переглянути на Красній площі обласного центру святкову виставку-ярмарок та виставки-презентації 22-х районів області, які працювали в рамках V Міжнародного інвестиційного форуму. Також, наступного дня гості взяли участь у святкуванні Дня міста.

Відділ зв’язків з громадськістю міської ради