back

Україна — територія Гідності і Свободи

22-11-2015 | 11:36

Акція під такою назвою, приурочена до Дня Гідності та Свободи, відбулася у Чернігові увечері 21 листопада. Її організували громадські організації «Самооборона Чернігівщини» та «Сокіл Свободи» за підтримки обласної державної адміністрації.

Лідери громадських організацій Чернігівщини, активісти, які брали участь в Революції Гідності, організатори Євромайдану у Чернігові, учасники антитерористичної операції на сході України та родичі загиблих там героїв у своїх виступах нагадали про причини і мету народних протестів, що завершилися зміною влади в України та вигнанням Віктора Януковича. Вони підтвердили підтримку та незворотність демократичних змін в Україні і нагадали про відповідальність громадян за подальшу долю держави.

«Не треба здаватися. Будь-яка європейська країна свою незалежність, свої демократичні цінності виборювала. Прошу вас не зневірюватися, а боротися за свою віру, за свою свободу у своєму оточенні, у своєму під’їзді, на своєму робочому місці — те, що ви можете». — закликала громадська активістка Наталія Воскресенська.

Для участі у заході на Алеї героїв зібралися громадські активісти, учасники Революції Гідності, бійці АТО, державні службовці та небайдужі громадяни. Долучилися до акції і перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич та заступник голови Сергій Биконя, а також народні депутати України Владислав Атрошенко (обраний нещодавно міським головою Чернігова) і Олександр Кодола.

По завершенню виступів учасники акції поклали квіти до меморіалу Небесної Сотні та стіни пам’яті загиблих в АТО.












Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації