back

На засіданні регіонального штабу обговорені проблемні питання внутрішньо переміщених осіб

20-11-2015 | 13:42

19 листопада в Управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області відбулося чергове засідання регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО в Чернігівську область.

Під час засідання перший заступник голови регіонального штабу — заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Биконя, директор Департаменту соціального захисту населення Олег Русін, заступник начальника обласного Управління ДСНС України Олександр Нагуло, а також представники обласних організацій і відомств, волонтерських організацій обговорили проблемні питання внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема, Олександр Нагуло зазначив, що в області проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо можливості отримання соціальної підтримки за місцем тимчасового перебування вимушених переселенців. Рятувальники спільно з волонтерами надають цим людям психологічну допомогу. Постійно уточнюється оперативна інформація про наявний житловий фонд та можливість розселення внутрішньо переміщених осіб.

Олег Русін повідомив, що станом на 18 листопада 2015 року на Чернігівщину прибуло 12 501 особа з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Серед внутрішньо переміщених осіб 2037 чоловіків, 3237 жінок, 1960 дітей, 5267 інвалідів та людей похилого віку. 12 395 особам надані різні види допомоги, у тому числі: 564 чоловіка розселено, 368-ми  відновлено втрачені документи,
731 дитину влаштовано у школи та 249 — до дитячих садків, 5001 особа отримали пенсії, 1022 — матеріальну допомогу, 432 особам виплачено страхові виплати, 1183 працевлаштовано, 3654 — надано медичну допомогу, 289 — направлено на оздоровлення.

Підводячи підсумки засідання регіонального штабу, заступник голови облдержадміністрації Сергій Биконя визначив ряд завдань та пріоритетів щодо покращення роботи з надання соціальної допомоги громадянам України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції в Чернігівську область.




У ДСНС у Чернігівській області