back

До Дня машинобудівника

23-09-2011 | 19:01

23 вересня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус взяла участь в урочистостях з нагоди Дня машинобудівника, які пройшли в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка.

Вітаючи працівників машинобудівного комплексу області з професійним святом, Наталія Білоус зазначила: „Машинобудування Чернігівщини відіграє важливу роль у розбудові економіки області, про що свідчить третя позиція в переробній промисловості.

За обсягами виробництва окремих видів продукції галузі питома вага нашої області в Україні досить вагома. У 2010 році вироблено близько третини автомобілів спеціалізованих, кожний восьмий автобус та верстат для оброблення дерева, майже всі пожежні машини.

Підприємства галузі демонструють позитивну динаміку і у цьому році. За січень-серпень приріст обсягів виробництва продукції машинобудування по області становив 9,3 %, а обсяг її реалізації – півмільярда гривень.

Кожне п’яте інноваційно активне підприємство Чернігівщини належить до машинобудування. Тільки у минулому році впроваджено 12 нових технологічних процесів, з яких половина – маловідходні та ресурсозберігаючі, 23 інноваційні види продукції”.

Окремо у вітальному слові Наталія Білоус зупинилася на значному внеску в цей результат робітників, конструкторів, інженерів групи заводів «Чернігівавтодеталь» , товариств «Український кардан» та «Чернігівський ковальський завод» корпорації «Еталон».

Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка та від себе особисто Наталія Білоус подякувала трудівникам і ветеранам машинобудування за сумлінну працю, терпіння і наполегливість у підвищенні якості продукції, побажала їм усіляких гараздів та вручила відзнаки облдержадміністрації кращим з них.



Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації