back

Презентовано перший випуск енциклопедичного видання з історії Чернігівщини

20-11-2015 | 12:26

Сьогодні презентовано перший випуск Чернігівського тому енциклопедичного видання «Звід пам’яток історії та культури України», присвяченого Чернігівському району.

В урочистостях з цієї нагоди взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, голова Чернігівської райдержадміністрації Віктор Корж, члени редакційної комісії видання, представники музеїв району, історики та громадськість.

— Коли нам до виконання надійшов Указ Президента щодо забезпечення підготовки і випуску багатотомного енциклопедичного видання "Звід пам'яток історії та культури України", я поставив собі питання: «Чому ж ми не зробили цього досі». Адже історія Чернігівщини дуже багата. Людям варто нагадувати про неї і доносити те, що між тими надщербленими глечиками творилося наше сьогодення, — зазначив Леонід Сахневич.

До презентованого видання увійшли 774 статті про об’єкти культурної спадщини, а також нариси про селище Седнів. Над підготовкою матеріалів працювали 50 авторів. Як повідомив перший заступник голови ОДА, наразі майже готові до друку матеріали ще по шести районам області.

Загалом же «Звід пам’яток історії та культури України» являє собою перше енциклопедичне науково-довідкове видання про всі відомі на сьогодні на території України нерухомі пам’ятки археології, історії, архітектури та містобудування, монументального мистецтва. Відповідно до адміністративно-територіального поділу країни «Звід» складатиметься з 28 томів. Окремий том буде присвячено пам’яткам історії та культури українського зарубіжжя.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації