back

Що та як ремонтують в Куликівському районі за державний кошт

19-11-2015 | 08:01

Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич перевірив, як ведуться роботи на об’єктах Куликівщини, куди залучаються кошти обласного та державного бюджетів.

До вчорашньї робочої поїздки також долучилися директор Департаменту екології та природних ресурсів Катерина Тканко, заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури ОДА Сергій Ситник та головний спеціаліст виробничо- технічного відділу Управління капітального будівництва облдержадміністрації Роман Сергієнко.



Першим об’єктом огляду стали очисні споруди у селищі Куликівка. На їх реконструкцію у поточному році з обласного природоохоронного фонду виділено більше 1,4 мільйона гривень.

На сьогодні ведуться роботи з підготовки будівельного майданчика. Освоєння коштів планується до середини грудня.



Наступні три об’єкти ремонтуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Зокрема у Куликівці здійснюється реконструкція водозабору підземних вод. Роботи розпочато 20 жовтня та виконуються згідно графіка. Загалом для виконання проекту було виділено більше мільйона гривень.



2/3 об’єму запроектованих робіт уже виконано і в капітальному ремонті покрівлі житлового будинку по вулиці Щорса, 112. Цей проект включений до Переліку об’єктів, що фінансуються у 2015 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та отримав фінансування в сумі понад 860 тисяч гривень.



Ремонтують дах і в поліклініці Куликівської центральної районної лікарні. Для цього виділено понад 580 тисяч гривень. Роботи розпочато минулого тижня, втім завершаться десятого грудня.

Також Леонід Сахневич поцікавився загальною обстановкою в медичному закладі.

— Куликівська центральна районна лікарня одна з тих, що не сидить, склавши руки, коли виникає необхідність у чомусь. Про це свідчить тісна співпраця з міжнародними фондами, — зазначив перший заступник голови ОДА, додаючи, — облдержадміністрація націлена розглянути можливість добудови службового ліфту. Адже наразі, тяжкохворих на третій поверх підіймають самотужки, що значно ускладнює роботу медперсоналу.



У ході візиту до району, Леонід Сахневич також оглянув спортивний комплекс «Колос», який планують передати у комунальну власність селища.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації