back

Володимир Хоменко взяв участь у відкритті аптеки у м.Мена

14-09-2011 | 13:45

14 вересня у м. Мена відбулося відкриття нової аптеки комунального підприємства «Ліки України». У заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, голова Менської райдержадміністрації Анатолій Соломко, Менський міський голова Федір Фесюн, генеральний директор комунального підприємства «Ліки України» Чернігівської обласної ради Світлана Пасталиця, головний лікар Менської центральної районної лікарні Петро Хомрач.

Зі знаковою подією менську громаду привітав голова облдержадміністрації.

«Відкриття нової аптеки комунального підприємства «Ліки України» в районі стало ще одним кроком в реалізації на регіональному рівні завдань, викладених у програмі економічних реформ Президента України Віктора Януковича „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”; реформуванню, зокрема, медичної галузі, і надання соціальної допомоги населенню.

Наше головне завдання, максимально наблизити медицину, в тому числі, фармацевтичну, до людей і, в першу чергу, в найвіддаленіші райони і села» - наголосив Володимир Хоменко.

Сьогодні в Мені працює декілька приватних аптек, проте жодна з них не може забезпечити населення та лікувально-профілактичним заклади району в повному обсязі.

Завдяки співпраці місцевих органів влади з керівництвом КП „Ліки України” в Мені було відкрито спочатку аптечний пункт, а тепер і аптеку цього комунального підприємства, яка побудована без залучення бюджетних коштів, а лише за обігові кошти підприємства.

Організація роботи аптеки здійснюється згідно зі стандартами по організації належної фармацевтичної практики. Вона устаткована сучасним обладнанням, що забезпечить належні умови зберігання лікарських засобів; має комп’ютеризовані робочі місця.

Аптека буде працювати цілодобово, що дасть можливість жителям мати доступність до медикаментозної допомоги і в нічний час.
























Прес-служба облдержадміністрації