back

Визначились імена цьогорічних володарів кубку обласного Чемпіонату з інтелектуальних ігор «Віват, інтелект!»

17-11-2015 | 09:42

Минулої суботи в ефірі Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії «Сівер-Центр» вирували справжні інтелектуальні пристрасті. Адже у фінальній битві розумів Чемпіонату з інтелектуальних ігор «Віват, інтелект!» серед школярів Чернігівської області зійшлися команди – переможці серії відбіркових ігор: «Кліо» м.Ніжина, «НЛО» Чернігівського обласного ліцею для обдарованої сільської молоді, «Штурм» Менського району, «Квінтесенція» Ніжинського обласного педагогічного ліцею, «Ерудити» Корюківського району, «Фенікси» Варвинського району. Крім того, путівку до фіналу отримали дві команди, які набрали найбільшу кількість балів серед команд, що зайняли другі місця: «Стаєри» Срібнянського району та «Семпертіро» Бобровицького району.

Раунд за раундом команди юних розумників і розумниць відповідали на цікаві і нестандартні питання, що охоплювали різноманітні сфери: історію, краєзнавство, культуру, мистецтво, науку, літературу тощо. Під час гри діти демонстрували не тільки свій рівень загальної ерудиції, але й уміння логічно мислити, злагоджено і ефективно працювати у команді. Боротьба була справді напруженою. Час від часу складні та «закручені» запитання ведучої змушували задуматись навіть досвідчених педагогів-тренерів учнів, які перебували у постійній напрузі, вболіваючи за своїх вихованців.

Яскраві виступи колективу «Аеліта» та дуету Анни та Єлизавети Соболєвих створили піднесений настрій усім глядачам та вболівальникам, а команди, насолодившись музичною паузою і трохи перепочивши, рішуче налаштовувались на подальшу боротьбу.

До останньої хвилини гри на турнірному майданчику панувала інтрига, адже команда «НЛО» Чернігівського обласного ліцею для обдарованої сільської молоді та «Кліо» м.Ніжина мали однакову кількість правильних відповідей. І лише останнє додаткове питання вирішило долю турніру і принесло пальму першості та головний трофей змагань – золотий кубок переможців команді «Кліо». Крім того, юні ніжинці отримали почесне право представляти Україну на міжнародній грі «Віват, інтелект!», яка відбудеться на початку грудня.

Не залишились без подарунків та дипломів і інші команди-учасниці фінальної гри.

Теплі слова підтримки та побажання нових інтелектуальних перемог на адресу учнів пролунали від заступника начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Миколи Конопацького, ректора Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Анатолія Заліського та головного редактора обласного телебачення Андрія Ясного.

Залишились позаду усі відбіркові випробування обласного чемпіонату, який приніс усім учасникам незабутні миті щирого спілкування зі своїми однолітками, нові знайомства та теплі зустрічі із давніми друзями-суперниками із різних куточків Чернігівщини. Попереду – міжнародна гра за участю гідних суперників-інтелектуалів із Одеської області, міста Києва та Гомельської області (Республіка Білорусь). Бажаємо ніжинській команді вдалого виступу та сподіваємось, що фортуна буде прихильною до наших юних розумників!












Прес-служба Управління освіти і науки ОДА