back

Пишаюся відповідальним вибором громадян – Президент

17-11-2015 | 08:01

«Я вітаю і пишаюся відповідальним вибором українців», – так Президент прокоментував попередні результати виборів до місцевих органів влади, другий тур яких відбувся у низці міст цієї неділі, 15 листопада.

Глава держави наголосив на тому, що ці вибори носили принциповий характер. «В абсолютній більшості міст, де був другий тур, наступного дня, і це вперше в історії України, підрахунок голосів завершено. В абсолютній більшості міст, причому як на Сході, так і на Заході, перемогли представники нашої демократичної коаліції», – відзначив Президент.

Особливо Глава держави звернув увагу на європейську ознаку виборів, коли суперники знаходять в собі сили визнавати поразку і вітати переможця. «Як класно, як здорово, як по-європейськи! Я вітаю Україну з цим вибором громадян», – заявив Петро Порошенко.

За словами Президента, явка на цих виборах могла би бути більшою, але й на місцевих виборах у європейських країнах явка буває низькою.

Коментарем щодо виборів Президент розпочав свій виступ на Міжнародної антикорупційної конференції «Запобігаємо. Боремось. Діємо». Він наголосив, що ці вибори особливі тому, що привели до влади людей, яким втілювати у життя реформу з децентралізації місцевої влади. «Одним із головних напрямків боротьби з корупцією є дерегуляція і передача значної частини владних повноважень територіальним громадам», – відзначив Президент.

«Влада, фінансові повноваження і відповідальність дуже наближаються до людини і громадянина», – сказав Петро Порошенко.

Прес-служба Президента України