back

Відверта розмова з інвесторами

13-11-2015 | 16:40

Щирою та емоційною була зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича з інвесторами підприємств, що діють на теренах області. На її початку перший заступник голови ОДА зазначив, що обласна влада Чернігівщини відкрита для інвесторів і ладна надавати їм будь-яку можливу допомогу. Тому сьогодні готові обговорювати й розв’язувати будь-які проблеми підприємців.

Леонід Сахневич також зауважив, що попри всі складнощі останнього часу реалізація двох великих сільськогосподарських проектів – побудова качиної ферми у Козелецькому районі та агрокомплексу «Фанда» у Корюківському – триває.

Начальник управління оподаткування юридичних осіб ГУДФС Ірина Буглак поінформувала, що з 499 суб’єктів господарювання з іноземними інвестиціями реально працюють в області 348. Надходження до зведеного бюджету від їх діяльності з початку року склали майже 187 мільйонів гривень. Проте тільки 118 з цих підприємств за підсумками минулого року одержали прибуток. Причина переважно в економічних проблемах загальноукраїнського масштабу, минулорічному обвалі гривні, недосконалості податкового законодавства тощо.

А от інвесторів хвилювали більш конкретні проблеми. Наприклад, чому представники фіскальної служби налаштовані, передовсім, не доброзичливу співпрацю з виробниками, а на прискіпливий пошук недоліків? Чому значну частину приписів доводиться оскаржувати у суді? Чому чи не у кожному підприємцеві податківці бачать, перш за все, порушника законодавства? Чимало запитань та претензій було висловлено і до представників митної служби.

В результаті розмови було вирішено спільно розв’язувати проблеми інвесторів, навіть, разом з Департаментом економіки ОДА готувати відповідні звернення та пропозиції до органів державної влади. Серед пропозицій, що пролунали на зустрічі, – запровадити особисту відповідальність працівників фіскальної служби за неправильні приписи, створити раду інвесторів, лобіювати спорудження в передмісті Чернігова сучасного технопарку, де б могли розміщати свої потужності нові підприємства тощо.

Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич запевнив інвесторів, що жодна їх пропозиція не залишиться поза увагою, і підкреслив, що чернігівська влада зробить все від неї залежне, щоб в області не лише продовжували успішно працювати підприємства, які тут діють сьогодні, а й приходили нові інвестори, створювались нові робочі місця, зростав добробут громадян.







Департамент інформаційної діяльності 
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації