back

Сосниця відзначила День селища та річницю з дня народження видатного земляка

12-09-2011 | 11:05

Днями у Сосниці відбулися традиційні святкові заходи з нагоди Дня селища та 117-ї річниці з дня народження видатного земляка, письменника, кіномитця Олександра Довженка.

У заходах взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, племінник Олександра Довженка та багато інших гостей.

Відкриваючи урочистості, Віктор Тканко зазначив, що з літописною згадкою про населений пункт пов’язані імена гетьманів України Петра Дорошенка, Івана Брюховецького, українського краєзнавця Юрія Виноградського. Саме Сосниця дала світові великого українського митця, видатного кінорежисера і письменника Олександра Довженка.

Від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка він привітав сосничан зі святом та побажав усім здоров’я, процвітання, наснаги, натхнення, щастя і добробуту.

На свято також завітали представники народного депутата України, голови депутатської групи «Реформи заради майбутнього» Ігоря Рибакова, які привітали сосничан з Днем селища та подарували місцевій гімназії ім. О. П. Довженка сертифікат на придбання меблів.

Після урочистої частини гості оглянули садибу митця, де пройшла творча зустріч з акторами та кінорежисерами Київської кіностудії ім. Олександра Довженка, лауреатами премії ім. О. Довженка. В кінотеатрі відбувся перегляд фільмів-призерів кінофестивалю «Відкрита ніч».

На центральній площі селища відбулось театралізоване дійство, яке підготували територіальні громади, установи та організації району.

Глядачі мали змогу оцінити виступи місцевих колективів художньої самодіяльності, вироби народних умільців, представлених на виставці.

Святкування тривало до вечора та завершилося святковим феєрверком.