back

До Дня працівників сільського господарства

12-11-2015 | 11:24

У листопаді завершуються польові роботи  аграріїв і наближається свято – День працівників сільського господарства. Сільським господарством в області займалися 1012 підприємств, у т.ч. 497 фермерських господарств. В аграрних підприємствах Чернігівщини (з кількістю працівників 10 осіб і більше) були зайняті майже 24 тис. найманих працівників. Питома вага Чернігівщини в загальному обсязі виробництва сільськогосподарської продукції країни за 9 місяців цього року становила 3,5%.

Аграрії області мають такі здобутки: на початок листопада всіма категоріями господарств зібрано 2,6 млн.т зерна, реалізовано на забій  47 тис.т живої ваги худоби та птиці, надоєно 474 тис.т молока, вироблено 261 млн.шт. яєць.

Сільськогосподарськими підприємствами зернових, зернобобових та кукурудзи намолочено 2,4 млн.т. Отримано кращий, ніж торік, урожай пшениці, проса, зернобобових, цукрових буряків, соняшнику, сої та картоплі.

Чернігівщина четвертий рік поспіль на шостому місці з виробництва молока в Україні, на п’ятому – за чисельністю поголів'я великої рогатої худоби та корів. Регіон другий за виробництвом жита та вівса, четвертий – зернобобових та картоплі,  шостий – гречки.

Вітаємо всіх аграріїв із професійним святом. Нехай нива рясно колоситься, здоров’я міцніє, а трудові успіхи примножуються!


Головне управління статистики у Чернігівській області