back

Створено Басейнову Раду річки Десна

20-09-2011 | 14:08

20 вересня в облдержадміністрації відбулося установче засідання Басейнової Ради річки Десна. У засіданні взяли участь представники Міністерства екології та природних ресурсів, Державного агентства водних ресурсів, Державного агентства земельних ресурсів, Міністерства охорони здоров’я України, основних водокористувачів, наукових установ та громадських організацій Чернігівської, Сумської та Київської областей.

Учасники засідання ознайомилися з Концепцією басейнового принципу управління водними ресурсами, прийняли Положення про Басейнову Раду річки Десна, та основні документи, що регламентують діяльність Басейнової Ради.

Головою Басейнової Ради річки Десна було обрано першого заступника голови облдержадміністрації Станіслава Прокопенка. Заступником голови Басейнової Ради став начальник Деснянського басейнового управління водних ресурсів Сергій Нагалюк.

Як зазначалося, Басейнова Рада річки Десна створена в рамках реформування системи управління водними ресурсами в Україні. Враховуючи важливе значення водної системи басейну річки Десна для соціально-економічного розвитку України і зокрема для Чернігівської області, створення Басейнової Ради р. Десна є надзвичайно актуальним. Її основними завданнями є сприяння забезпечення комплексного управління водними ресурсами басейну р.Десна; розгляд та оцінка кількісного і якісного стану водних ресурсів басейну, причин і наслідків його змін для природних екосистем і галузей господарства та прогнозу тенденцій розвитку процесів, що впливають на якість водних ресурсів і обсяги водокористування; визначення напрямів та стратегії управління водними ресурсами та досягнення сталого екологічного стану басейну; розгляд та впровадження Плану Управління Річковим Басейном (ПУРБ) із залученням всіх зацікавлених сторін для визначення пріоритетних заходів; спільне вирішення актуальних питань у сфері раціонального використання водних ресурсів та екосистем; сприяння розробці та реалізації міжнародних програм та проектів, виконання Програми заходів ПУРБ, спрямованих на покращення якості води та поліпшення екологічного стану водних об’єктів басейну.

На сьогодні Басейнові Ради створені по річках Західний Буг, Сіверський Донець та Дніпро.