back

Мешканці північних районів Чернігівської області відтепер споживають якісний національний телепродукт

10-11-2015 | 13:13

Сьогодні, 10 листопада, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич та генеральний директор Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Володимир Іщук оглянули радіотелевізійну передавальну станцію «Холми» Чернігівської філії Концерну РРТ, що розташована в Корюківському районі Чернігівської області.

Вони подивилися, як працює введений в експлуатацію аналоговий телевізійний передавач потужністю 10 кВт. Нещодавнє встановлення цього, більш потужного, передавача розширило зону впевненого прийому національних програм у північних районах області до 60 кілометрів. Це дозволило забезпечити якісну ретрансляцію телесигналу національних мовників у Корюківському, Семенівському, Новгород-Сіверському та інших районах Чернігівської області, на території яких сукупно проживає понад 120 тисяч осіб.

Це перший практичний крок обласної державної адміністрації, Кабінету Міністрів України та Концерну РРТ у вирішенні проблеми недостатнього охоплення програмами Національного телебачення прикордонних районів області.

Через військову агресію Російської Федерації на сході України це питання останнім часом набуло особливої актуальності, адже виникає реальна загроза поширення негативного інформаційного впливу на мешканців цих районів з боку сусідньої держави.

Встановлення передавача відтепер дає можливість значного розширення вітчизняного інформаційного простору та запобігання негативному впливу російської пропаганди.






Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації