back

У с Єліне Щорського району відкрито оновлений Музей історії партизанського руху на Чернігівщині

23-09-2011 | 10:24

Святкові урочистості продовжилися у с. Єліне, де відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника «Партизанська сім’я» та посадка дерев у парку Слави на знак вшанування пам’яті партизанських сімей героїчного села Єлине.

Відкриваючи оновлений Музей історії партизанського руху на Чернігівщині як складову частину Музейно-меморіального комплексу партизанської слави “Лісоград”, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко подякував усім, хто долучився до благородної справи увічнення героїзму і мужності наших батьків, дідів і прадідів: музейним працівникам, будівельникам, реставраторам, архівістам, працівникам Щорської райдержадміністрації та Єлінської сільської ради.

Керівник області зазначив, що Єліне було одним з 37 сіл Чернігівщини, які отримали статус партизанських.

84 єлінця воювало у партизанському загоні, 28 мешканців села були партизанськими зв’язковими, на території села діяло 8 явочних квартир.

23 березня 1943 року окупанти спалили село і закатували майже 300 його мешканців.

«Тож, можна вважати, що сам факт відродження села Єліне також є реліквією музею. Бажаю всім присутнім, щоб пам’ять про героїчне минуле українського народу завжди пломеніла в наших серцях і спонукала до звитяжної праці на благо рідної Чернігівщини, процвітання вільної України», - наголосив Володимир Хоменко.

Після вручення відзнак облдержадміністрації офіційна делегація та жителі села оглянули музейні експонати.











































Прес-служба облдержадміністрації