back

Лідери учнівського самоврядування Чернігівщини презентували свої досягнення на Всеукраїнському зборі

06-11-2015 | 11:38

Нещодавно у місті Києві відбувся Всеукраїнський збір лідерів учнівського самоврядування «Вчимося демократії разом», учасниками якого стали представники різних регіонів України. Чернігівську область представляла делегація лідерів учнівського самоврядування із Коропського та Чернігівського районів.

У перший день на базі «Юний турист» Київського центру дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання було проведено туристичний квест «Осінні старти» з елементами спортивного орієнтування, тематичні тренінги для учнівської молоді, зокрема, тренінг «Демократія: покоління незалежних».

Другий день розпочався із зустрічі з Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою, яка проходила в Українському державному центрі позашкільної освіти. Лідери мали можливість поставити запитання щодо проблем дітей з обмеженими фізичними можливостями, про особливості інклюзивної освіти в регіонах.

Делегації продемонстрували презентації, у яких висвітлили співпрацю учнівського самоврядування з органами місцевої влади. Чернігівська обласна Рада старшокласників презентувала роботу в рамках проектів: «Моя вишивана Батьківщина» (президент євроклубу «Оріон» Чернігівської районної ради старшокласників Ємільянов Євгеній), «Стратегія розвитку Коропського району» (президент районного парламенту дітей Коропщини Колода Наталія). За свої проекти юні лідери Чернігівщини були відзначені грамотами Міністерства освіти і науки України.

На завершення молодь Києва об’єднала всіх учасників Всеукраїнського збору лідерів учнівського самоврядування в патріотичний флешмоб «Повертайся живим». Збір закінчився, але залишилися нові цікаві знайомства, радість від спілкування, спільні плани на добрі справи.



Управління освіти і науки облдержадмінітрації