back

Президент звернувся до депутатів напередодні голосування: Доля безвізового режиму – у ваших руках

05-11-2015 | 07:32

Президент Петро Порошенко закликав депутатів Верховної Ради з відповідальністю поставитися до завтрашнього розгляду у Парламенті пакету законопроектів, від прийняття якого залежить лібералізація візового режиму для України з боку Європейського Союзу.

«У четвер у Верховній Раді – надзвичайно важливий день. Від коефіцієнту корисної дії, який продемонструють депутати, повною мірою залежить, чи отримають громадяни України можливість відвідувати країни Євросоюзу без віз вже у 2016 році», – зазначив Глава держави у телевізійному зверненні.

Президент нагадав, що цієї весни на саміті «Східного партнерства» у Ризі йому вдалося добитися політичного рішення Євросоюзу – безвізовому режиму бути. Вчора під час телефонної бесіди Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер підтвердив цю перспективу, відзначив Глава держави.

«Завтрашні голосування за цілу низку законопроектів означатимуть, що Україна зробила домашнє завдання, виконала технічні умови і досягла критеріїв для запровадження безвізового режиму. Тому закликаю народних обранців з особливою відповідальністю поставитися до цієї місії, бо доля безвізового режиму – абсолютно в ваших руках, шановні депутати», – заявив Президент, додавши, що адресує це звернення не лише членам парламентської коаліції, але усім народним обранцям.

Прес-служба Президента України