back

Президент України та Президент Європейської Комісії скоординували позиції щодо безвізового режиму для громадян України

04-11-2015 | 08:03

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером.

Глава держави привітав Жан-Клода Юнкера з першою річницею діяльності нового складу Єврокомісії та високо оцінив її постійну та всебічну підтримку України.

Петро Порошенко наголосив, що перемога демократичних та проукраїнських сил на місцевих виборах 25 жовтня відкриває можливості для прискорення процесу реформ, в першу чергу, у сфері антикорупційної політики.

Президенти обговорили зусилля української влади у створенні інституційних та законодавчих рамок боротьби з корупцією, що є особливо важливим у контексті забезпечення прогресу у питанні запровадження безвізового режиму для громадян України, а також виконання зобов’язань України щодо отримання макрофінансової допомоги з боку Європейського Союзу.

У зв’язку з цим було домовлено про організацію ближчим часом візиту в Україну Комісара ЄС з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріса Аврамопулоса.

Президенти позитивно відзначили завершення процедур ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у Чеській Республіці та Республіці Кіпр.

У контексті започаткування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з 1 січня 2016 року Петро Порошенко і Жан-Клод Юнкер обговорили подробиці візиту до України 12-13 листопада Єврокомісара з питань торгівлі Сесілії Мальмстрьом.

Президент поінформував Президента Єврокомісії про розвиток ситуації на Донбасі та стан виконання Мінських домовленостей. Глава держави наголосив на виключній важливості збереження солідарності та єдності Європейського Союзу у питанні санкційного режиму щодо Росії та забезпечення відновлення територіальної цілісності України.

 

Прес-служба Президента України