back

Президент сподівається, що до кінця листопада буде обрано Антикорупційного прокурора України

02-11-2015 | 08:00

Президент Петро Порошенко сподівається, що до кінця осені буде завершено конкурс на обрання Антикорупційного прокурора України.

"Не пізніше 30 листопада, країна повинна мати Антикорупційного прокурора, який має бути призначений за абсолютно прозорою процедурою", - сказав Глава держави в інтерв’ю українським телеканалам.

"Цей антикорупційний прокурор повинен мати довіру суспільства. І кроки на руйнацію цієї довіри є абсолютно антидержавними", - наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що початок роботи Антикорупційного прокурора та Антикорупційного бюро є не лише вимогою надання безвізового режиму, а й важливий пункт в рамках отримання макрофінансової допомоги.

Президент також висловив сподівання, що вже з 1 грудня інституції, які мають забезпечити ефективну боротьбу з корупцією в державі, отримають всі справи від Генпрокуратури, почнуть працювати і "вже найближчим часом зможуть прискорити розслідування корупційних справ в спосіб, який викликає стовідсоткову довіру як суспільства, так й наших партнерів".

У цьому контексті Президент наголосив на важливості ухвалення Парламентом законопроекту про державне (національне) бюро розслідувань. "Верховна Рада має проголосувати закон і все слідство по усім справам забрати у Генеральної прокуратури і передати його Національному бюро розслідувань", - сказав він зауваживши, що це питання є у Коаліційній угоді та програмі реформ.

Коментуючи затримання Г.Корбана, Президент підкреслив, що процеси боротьби з корупцією і відновлення законності в державі рішучі і будуть продовжуватися.

"Декілька тижнів, коли Парламент знімав недоторканність з народних депутатів щодо притягнення їх до відповідальності, я твердо пообіцяв – це лише початок", - зауважив він.

"На Корбані ніхто зупинятися не буде. У нас немає імунітету від розслідування, притягнення до відповідальності за корупційні злочини ні в кого - ні від команди нової влади, де також мають бути порушені справи, ні від старої влади, де усі винні мають бути притягненні до відповідальності. І я наголошую на тому, що країна найближчим часом має почути нові прізвища тих, хто буде притягнутий до відповідальності", - додав Глава держави.

Він також підкреслив, що слідство справи має бути прозорим. "Я наголошую і наполягаю, що розслідування має відбуватися максимально прозоро і має мати усі підстави, щоб викликати довіру у суспільства", - сказав Петро Порошенко.

 

Прес-служба Президента України